Jangkaan Tugas Jawatan Pengasuh

Beberapa rakan kongsi moden moden memilih untuk bekerja dengan pengasuh yang boleh membantu mereka mengawasi anak kecil mereka. Penjual rawatan kanak-kanak ini biasanya hidup menggunakan pasangan dan anak-anak dan mendapat unsur kehidupan seharian mereka. Mereka menganggap cuti bersama semua pasangan dan anak-anak dan berdiri bersama ibu dan bapa apabila ibu dan bapa berada di luar bandar atau aktif dengan pekerjaan mereka. Atas sebab pembekal ini bekerja dalam potensi penyeliaan, beberapa tanggungjawab berlaku yang mempunyai kerja pengasuh. Kakitangan ini diamanahkan dengan setiap aspek kebajikan anak-anak kecil keluarga kepada Kerja Pengasuh   .

Kekal digunakan dalam kedudukan khusus ini memerlukan lebih banyak daripada situasi pengasuh biasa. Pengasuh berada bersama anak-anak sepanjang hari, kadang-kadang pada satu masa. Tugas mereka bermula setiap kali mereka bangun pada waktu pagi dan berhenti sebaik sahaja mereka melawat katil. Pengasuh biasanya hanya melakukan beberapa jam yang mempunyai anak-anak kecil keluarga. Pengasuh, sebaliknya, kadangkala tidak diberhentikan pada siang hari. Mereka mungkin bertanggungjawab untuk menyuruh anak-anak bangun setiap pagi, mencari mereka ke sekolah, kemudian menyuruh mereka tidur pada petang itu.

Lebih-lebih lagi, jika pasangan dan anak-anak anda mempunyai anak, syarikat penjagaan kanak-kanak secara amnya dijangka akan mencuci, memberi makan, memakai dan menjaga lelaki atau perempuan itu sepanjang hari bekerja. Sesetengah ayah dan ibu mungkin mendaftar masuk semasa persembahan atau semasa mereka berehat. Namun begitu, apabila ibu dan ayah tiada, pengasuh akan bertindak mengikut arahan ibu dan ayah. Mereka mungkin perlu belajar cara menyediakan komponen, menangani ruam lampin dan menjaga kecemasan perubatan profesional sekiranya bapa dan ibu bayi tiada di sana.

Begitu juga, kanak-kanak kecil yang lebih matang biasanya bergantung kepada pembekal mereka untuk rawatan untuk keperluan harian. Ini mungkin mengandungi makan makanan mereka, mendapatkan cucian mereka dilakukan, sedang dibantu dengan penyelidikan, diambil untuk doktor gigi atau pengamal kesihatan, dan kekal terdorong kepada kaedah sukan atau tarian. Hanya kerana ibu dan bapa mungkin pergi ganjil beberapa jam atau tidak hadir untuk tempoh masa yang panjang, mereka mengharapkan syarikat ini mengambil tempat mereka dalam aktiviti biasa ini.

Terutamanya kerana pengasuh sering meluangkan banyak masa anda dengan anak-anak, mereka mungkin berkembang menjadi terhubung secara emosi dengan mereka. Perkaitan ini untuk anak kecil anda akan membantu pengasuh menjadi penjaga yang berkesan. Walaupun begitu, mereka sering digalakkan daripada mula menjadi terlalu berhubung secara emosi terhadap keluarga sekiranya pasangan dan anak-anak tidak memerlukan pengasuh mereka lambat laun.

Sekiranya penjaga mempunyai hubungan emosi yang berlebihan terhadap anak-anak, khususnya, mereka mungkin mendapati sukar untuk memikirkan mencari peluang kerja pengasuh. Pengasuh disyorkan untuk kekal berpengalaman sepanjang masa.

Penjual ini juga mungkin disyorkan untuk mengingati bahawa adalah menjadi kewajipan mereka untuk tidak cuba meletakkan sendiri lebih besar jika dibandingkan dengan ayah dan ibu. Mereka benar-benar digalakkan untuk mengingati yang mana mereka adalah kakitangan dan bukan penyedia perkhidmatan utama dengan anak-anak kecil. Kewajipan awal mereka adalah kepada majikan mereka, ayah dan ibu kanak-kanak itu. Mengingati perkara ini mungkin menyokong mereka menjalankan kerja mereka dengan lebih baik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *